Київ, вул. Набережно-Хрещатицька, причал №4 | Реєстрація
Каталог товарів 050 581 00 00

17 июля 2019

Свічка запалювання. Що потрібно знати

Паливо-повітряна суміш в камері згоряння бензинового двигуна не загоряється сама – їй потрібна іскра. Цим і займається свічка запалювання. Інженери Роберта Боша, які винайшли цю деталь на початку двадцятого сторіччя, використовували просту властивість електрики – якщо пропустити струм по одному металевому електроду і поруч з ним буде інший металевий електрод, то між ними виникне дугова іскра. Вона і підпалює паливо-повітряну суміш в двигуні. В свічці струм проходить по центральному електроду, а для виникнення іскри є бічний електрод.


Зазор свічок запалювання

Відстань між центральним і бічним електродами називають зазором свічок запалювання. На що він впливає? Якщо зазор занадто великий – росте ризик пробою іскри. Вона стає сильнішою, але виникає не завжди. Якщо зазор занадто маленький – іскра стабільна, але слабка. В обох випадках – маємо пропуски запалювання. Важливе питання - чи потрібно виставляти цей показник? Ні. З тих пір, як наші діди або батьки гралися з зазором на карбюраторних моторах з трамблером, пройшло багато часу. Автомобілі стали істотно складніше, тому виробники автомобілів і запчастин намагаються все зробити за вас. Тому свічка, яка підходить під ваш двигун, вже має потрібний зазор між електродами. В середньому зазор між електродами свічки запалювання для двигуна внутрішнього згоряння становить від 0,7 до 1,25 міліметрів.

Чи потрібно міняти свічки під газ

Важливе питання, яке виникає у кожного власника автомобіля з ГБО. Горіння газової суміші дійсно відрізняється від бензинової. Вона горить могутніше (октанове число вище), гаряче (температура двигуна і всіх компонентів поряд вище) і чистіше (виникає менше відкладень). Її легше підпалити, що означає, що зазор між електродами може бути менше – в середньому 0,7-0,8 міліметрів.

Ресурс свічок запалювання

За словами виробника Denso, стандартний термін служби звичайних свічок з нікелевим центральним електродом може бути від 30 до 45 тисяч кілометрів. У випадку з платиновими свічками – це вже 70-80 тисяч, а Іридієві ходять і того довше – до 100 тисяч і вище. Це усереднені показники. Краще кожні 10-15 тисяч перевіряти стан свічок (самостійно або на СТО) і приймати рішення про їх заміну.

Виробники свічок запалювання

Beru. Компанія випускає свічки запалювання з 1912 року. Німці першими в світі придумали свічку розжарювання для холодного запуску дизельних двигунів в 1929 році.

Bosch. Досить тільки одного факту – свічку запалювання для магнето винайшли інженери саме цієї компанії. Щорічно компанія випускає 350 мільйонів свічок запалювання. Використовуються на конвеєрах Mitsubishi, Fiat, Audi, Peugeot, Toyota.

Brisk. Чеська компанія, що працює з 1935 року. У 1992 році, після приватизації, стала називатися BRISK T & aacute; bor. Можливо, не настільки великий виробник, як інші, але в Європі популярний завдяки тому, що випускає & laquo; оригінальні » свічки на вторинний ринок для Audi, Opel, Skoda та BMW.

Champion. Американська компанія, заснована в 1907 році. А вже в 1908 році зі свічками Champion почав сходити з конвеєра легендарний Ford T – перший масовий автомобіль в США. Компанія дуже активно представлена в автоспорті – більшість команд використовують саме їх свічки.

Denso. У 1949 році компанія стала самостійним бізнесом, а до цього була підрозділом Toyota з виробництва і постачання запчастин на конвеєр. До речі, саме японці першими в світі випустили свічку запалювання з платиновим електродом в 1974 році.

NGK. Ще одні японці, які заснували компанію в 1936 році, а на створення ідеального порцеляни витратили 9 років. Причому першу партію забракували через одну невдалу свічки з тисячі. Пропонують один з найбільш широких асортиментів свічок і активно конкурують з Champion в світі автоспорту.

Перевiрка на робота
Відправити
Авторизація

Немає акаунта? Створіть обліковий запис це займе всього лише кілька хвилин!

Відновлення паролю

На протязі декількох хвилин на Вашу електронну пошту прийде повідомлення з новим паролем.

Відправити Повернутися назад
Купити в 1 клiк
Кошик
Зворотній дзвінок

Фільтри